Početna » Najave borbi » Main Event – SBC Lightweight Title Fight – Nemanja “Sledgehammer” Kovač vs Felipe “Zina” Masoni
Main Event – SBC Lightweight Title Fight – Nemanja “Sledgehammer” Kovač vs Felipe “Zina” Masoni

Main Event – SBC Lightweight Title Fight – Nemanja “Sledgehammer” Kovač vs Felipe “Zina” Masoni

Glavna borba večeri, za pojas SBC šampiona u lakoj kategoriji, i još jedan internacionalni duel na vrhunskom nivou rezervisan je za publiku u hali Mostonga 16. februara, na velikoj Serbian Battle Championship 16 borilačkoj sportskoj manifestaciji! Još jedna vrhunska borba za titulu najboljeg i prilika da se odbrani pojas ili kruniše novi šampion Serbian Battle Championship-a u kategoriji do 70 kilograma!

Iako je prvobitno dogovoreni protivnik, Diego Duarte, otkazao učešće na Serbian Battle Championship 16 manifestaciji, organizatori su se potrudili i za izazivača doveli još jednog borca iz Brazila, sa impresivnim profesionalnim skorom od 9 pobeda i svega 2 poraza, i time nam obezbedili još neizvesniju borbu i još teži ispit za aktuelnog SBC šampiona!

U drugoj borbi za pojas prvaka, u lakoj kategoriji, snage će odmeriti još jedno veliko ime iz Brazila – Felipe “Zina” Masoni, i jedan od najvećih potencijala domaće i regionalne scene mešovitih borilačkih sportova, neporaženi prospekt Family Fight Teama, SBC šampion lake kategorije, Nemanja “Sledgehammer” Kovač!

Renomirani borac iz Brazila, Felipe Masoni, član velikog Astra Fight Teama iz Brazila, sa neprocenjivim profesionalnim iskustvom tj. odradjenih 11 nastupa u dosadašnjoj MMA karijeri, pokušaće da stigne do pojasa šampiona i svoje 10. profesionalne pobede u prvom nastupu pod Serbian Battle Championship okriljem. Suprotstaviće mu se jedan od najboljih mladih boraca iz Srbije, miljenik domaće publike, u pokušaju da ostvari svoju sedmu uzastopnu MMA pobedu u profesionalnoj karijeri i nastavi pobednički niz, Nemanja “Sledgehammer” Kovač! Prvak Balkana u sandi koji je proglašen za najboljeg takmicara na tom prvenstvu, osvajač najsjajnijih odličja za kadete u džudou i rvanju, i takodje prvak naše zemlje u K1, ful kontaktu i disciplini low kick, imaće priliku da u najvažnijoj borbi karijere, pred prepunom halom Mostonga u svom rodnom gradu, odbrani pojas šampiona SBCa i otvori sebi vrata za najveće uspehe na internacionalnoj MMA sceni!

Publika će u Somboru 16. februara imati priliku da prisustvuje vrhunskom okršaju, glavnoj borbi večeri, u kojoj ćemo uživati u duelu za naslov SBC šampiona u lakoj kategoriji!