Početna » Najave borbi » Co-Main Event SBC 16 – SBC Middleweight Title Fight – Stefan Sekulić vs Givago “Giba” Francisco
Co-Main Event SBC 16 – SBC Middleweight Title Fight – Stefan Sekulić vs Givago “Giba” Francisco

Co-Main Event SBC 16 – SBC Middleweight Title Fight – Stefan Sekulić vs Givago “Giba” Francisco

Co-main event velike internacionalne MMA priredbe u Somboru, sa pravom nosi težinu još jedne vrhunske borbe za titulu najboljeg, to je prilika da se kruniše šampion Serbian Battle Championship-a u kategoriji do 84 kilograma! Borba koja je prvobitno bila dogovorena za prethodni SBC ipak će se održati pred prepunom Gradskom halom Mostonga u Somboru, a snage će odmeriti dva borca najviše svetske klase – Stefan Sekulić iz Srbije i Givago “Giba” Francisco iz Brazila!

U SBC heksagon se nakon samo 7 meseci posle povrede nakon koje se borci ili nikada ne vrate ili iziskuje mnogo duži oporavak, kao što je slučaj sa nekim od najvećih imena svetske MMA i K1 scene, Andersonom Silvom i Tajronom Spongom, na prošloj SBC manifestaciji, vratio naš najbolji mladi borac, istinski ratnik i dokazano ime internacionalne scene i Family Fight Teama, Stefan Sekulić! Stefan je na SBC 15 impresivnom završnicom slavio nad jednim od najiskusnijih i najpoznatijih boraca iz regiona, Ivicom “Terror” Truščekom. Ovog puta, u borbi za pojas prvaka, Stefanov protivnik će biti opasni borac iz Brazila, Givago “Giba” Francisco. Kao što je ljubiteljima MMA scene kod nas poznato, Sekulić, koji je nastupao protiv najjačih evropskih imena, imaće priliku da stigne do 12. pobede u karijeri i na velika vrata potvrdi svoj povratak i pokuca na vrata najjače svetske MMA promocije!

Njegov protivnik, Giba, koji je karijeru gradio u najznačajnijim zemljama za razvoj MMA sporta u svetu, Brazilu i Japanu (legendarna Pancrase organizacija), gde je trenutno jedan od najbolje rangiranih boraca srednje kategorije, daće sve od sebe da se publici u Srbiji predstavi u najboljem svetlu i stigne do svoje 7. profesionalne pobede na velikoj internacionalnoj pozornici kao što je SBC! Spremna je borilačka predstava najvišeg svetskog ranga, a publika u Somboru, kao i gledaoci koji će ceo dogadjaj moći da isprate putem TV prenosa i besplatnog internet live streama, imaće privilegiju da uživaju!

Očekuje nas istorijski sportski dogadjaj, obezbedite svoje ulaznice na vreme i pružite podršku vrhunskim borcima koji su tu da nam pruže nesvakidasnji borilački spektakl dostojan najcenjenijih svetskih MMA manifestacija!