Početna » SBC 5
SBC 5

SBC 5

Nastankom prestižne MMA organizacije Serbian Battle Championship – SBC, publici u Srbiji i regionu omogućeno je da uživa u, sada već tradicionalnim, vrhunskim MMA priredbama u organizaciji Family Fight Team-a .

Podsećamo, prethodna četiri “Serbian Battle Championship” turnira održana su u Maloj i Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a (SBC 1 i SBC 2), kao i u dvorani Sportskog i poslovnog centra Odžaci (SBC 3), da bi 2014. godinu krunisali nejvećim dosadašnjim sportskim dogadjajem pod okriljem SBC brenda – SBC 4.

Krajem prošle godine na red je došao povratak u Veliku dvoranu SPENSa u Novom Sadu. Organizovan je vrhunski MMA turnir, nešto što MMA publika u našoj zemlji nije imala prilike da vidi – Serbian Battle Championship 4. Kao sastavni deo jednog vrhunskog sportskog spektakla, očekivano, prepuna Velika dvorana SPENS-a i vrhunski nastupi boraca, propraćeni impresivnim pirotehničkim i vizuelnim efektima, ostvarili su cilj – postavljanje novih granica kada je u pitanju organizovanje MMA priredbi u Srbiji i regionu, i približavanje jednog od najbrže rastućih svetskih sportova što većem broju ljudi u Srbiji. Pred više od 5000 gledalaca, borci iz Nemačke, Hrvatske, Poljske, Slovačke I Srbije prikazali su najbolju moguću predstavu i predstavili sport u najlepšem svetlu – vrhunski borilački dogadjaj koji će publika pamtiti.

Serbian Battle Championship svakim narednim spektaklom namerava da podigne nivo organizacije turnira po pravilima mešovitih borilačkih sportova na još viši nivo, a sudeći po prikazanom, u budućnosti možemo očekivati samo najbolje rezultate. Nakon izuzetno uspešnih manifestacija u Novom Sadu i Odžacima, Family Fight Team pripremio je novi spektakl za ljubitelje mešovitih borilačkih sportova u našoj zemlji – Serbian Battle Championship 5.

Pred nama je još jedan vrhunski internacionalni fight card. Fantastičan popis borbi garantuje sportsku predstavu dostojnu najvećih evropskih i svetskih MMA priredbi. Najbolji borci iz Evrope i regiona kročiće u borilačku arenu u Odžacima i domaćoj publici pružiti istorijski spektakl.

U glavnioj borbi večeri za šampionski pojas na SBC 5 će nastupiti najbolji srpski borac u velter kategoriji, Damir “Dado” Mihajlović, koji je spreman da publici pruži još jednu nezaboravnu predstavu i beskompromisnu borbu, i stigne do šeste uzastopne pobede, suočiće se sa jednim od najboljih boraca iz naše regije, pravim finišerom – Antonom Radmanom, koji dolazi ih Hrvatske i veoma je poznat svim borilačkim fanovima u regionu. Ova borba će sa punim pravom biti kruna fantastičnog eventa.

Organizacija SBC imaće čast da po prvi put ugosti najboljeg crnogorskog borca, prvaka organizacija WFC I Mix Fight Night, člana najjače evropske MMA organizacije KSW, Vasu “Psychopath” Bakočevića.

Pored njih, nastupiće i neporažene nade srpskog MMA sporta I Family Fight Team-a: Vladimir “Fila” Filipović i Stefan Sekulić, koji nameravaju da nastave svoj impresivni pobednički niz u kavezu, a svoj profesionalni debi imaće jedan od najboljih greplera u Srbiji I regionu, višestruki državni prvak u Luta Livre, član Family Fight Team-a, Milan Mijalčić.

Velika novost na SBC turniru biće prava poslastica za domaću publiku. Prvi put u našoj zemlji gledaoci će imati priliku da vide pripadnice lepšeg pola u borbi po MMA pravilima. Članica nemačkog kluba University of Fighting, Ania Fucz iz Poljske imaće priliku da ukrsti rukavice sa gošćom iz Madjarske, Iren Racz.

Uz njih, nastupiće I domaći borci koji će dati sve od sebe da potvrde svoje ime prospekata I velikih nada MMA sporta u Srbiji, Aleksandar “Joker” Ilić, Vladimir Prodanović i Slobodan Janković, koji će uz borce iz Nemačke, BiH, Madjarske I Hrvatske upotpuniti ovaj sjajni borilački dogadjaj.

Publika u našoj zemlji će ponovo imati priliku da ugosti legendu MMA, veterana najjačih svetskih organizacija PRIDEa I UFCa, Gilberta Yvela, koji će stajati u uglu članovima tima University of Fighting iz Dizeldorfa – Roberto Soldić, Ania Fucz i Leo Zulić.

Manifestacija će biti održana u subotu, 09. maja 2015.godine, u dvorani Sportskog i poslovnog centra Odžaci u Odžacima, sa početkom u 20 h.

SBC 5 – MAIN EVENT
DAMIR “DADO” MIHAJLOVIĆ vs. ANTON RADMAN
WELTERWEIGHT TITLE FIGHT

Malo koji meč je mogao da se sklopi i da sa punim pravom bude glavna borba večeri toliko jakom fight cardu kao što je ovaj na SBC 5. A kada je reč o borbi za titulu SBC prvaka u velter kategoriji, govorimo o zaista vrhunskom glavnom događaju večeri: Main event – Serbian Battle Championship Welterweight Title Fight – Damir “Dado” Mihajlović vs Anton Radman!!!

Dvorana SPC Odžaci će 9. maja ugostiti vrhunske borce i pružiti mečeve za pamćenje, a glavni meč večeri, borba za šampionski pojas, će sa punim pravom biti kruna fantastičnog eventa.

Damir Mihajlović, borac koji nikada nije zaustavljen u MMA ringu/kavezu, čovek koji se sa pravom smatra pionirom MMA i Luta Livre sporta u Srbiji, će se pod reflektorima suočiti sa jednim od najboljih boraca iz naše regije, pravim finišerom – Antonom Radmanom. Anto je takođe veoma poznat svim borilačkim fanovima u regionu. Istinski ratnik iz Hrvatske, sa 16 profesionalnih mečeva iza sebe, ubeležio je 12 pobeda, od kojih je 11 postigao prekidom – 10 prisiljavanjem protivnika na predaju (submission), i jednu tehničkim nokautom (TKO). Slobodno možemo reći da je Radmanov impresivni rezime završnica u ringovima širom Evrope dovoljan nagoveštaj kvalitetne borbe koju ćemo imati priliku da gledamo 9. maja u Odžacima.

Naravno, pod banerom SBC-a, Antona će dočekati najbolje rangirani srpski velteraš, Damir “Dado” Mihajlović. “Dado” ulazi na borilište sa namerom da nastavi svoj pobednički niz i ostvari 14 pobedu u svojoj karijeri. Dado je u karijeri imao priliku da se susretne sa 4 UFC borca, a jedini način na koji je porazen bio je sudijskom odlukom, od boraca iz svoje kategorije, ali i od boraca koji se bore za jednu i dve kategorije iznad njegove. Pored boraca najviše svetske klase sa kojima je ulazio u ring/kavez, Mihajlovic je imao priliku da trenira u najjačim svetskim akademijama, sa najvećim majstorima borilačkih veština današnjice – crni pojas u Luta Livre dobio je u Brazilu, trenirao je u Carlson Gracie Jiu-Jitsu Team-u, čuvenom RFT-u, Team-u Nogueira, De la Riva akademiji, In Fight jiu jitsu, u Brazilu je bio 6 puta, a takodje je proveo šest meseci u najvećem holandskom timu Golden Glory. Dado je spreman da domaćoj publici u Odžacima pruži nezaboravan spektakl i okiti se titulom SBC prvaka.

Ovaj spektakularni sudar dva vrhunska borca iz Srbije i Hrvatske će biti meč koji ni jedan istinski fan borilačkih sportova neće hteti da propusti.

Obavezno obezbedite svoju kartu na vreme i dođite da propratimo borbu Damira “Dade” Mihajlovića i Antona Radmana!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SERBIAN BATTLE CHAMPIONSHIP 5 (SBC 5) – REZULTATI (09. MAJ 2015.)
Hall – SPC Odžaci, Odžaci, Vojvodina (SERBIA)

1. Vaso “Psychopath” Bakočević defeated Sidarda Patarčić via Submission (Arm triangle) Round 1 3:10 (Catch weight fight -75kg)
2. Roberto Soldić defeated Vladimir Prodanović via TKO (Punches) Round 2 1:30 (-77 kg / welterweight)
CO-MAIN EVENT
3. Aleksandar “Joker” Ilić defeated Vladimir “Fila” Filipović via TKO (Doctor Stoppage) Round 2 4:20 (-84kg / middleweight)
4. Milan Mijalčić defeated Sebastijan Emini via Unanimous decision Round 3 5:00 (-70kg, lightweight)
5. Leo Zulić defeated Zsolt Fenyes via TKO (Punches) Round 1 3:33 (-70kg, lightweight)
6. Stefan Sekulić defeated Slobodan Janković via Submission (Guillotine choke) Round 1 0:36 (-77kg, welterweight)

MAIN EVENT
7. DAMIR “DADO” MIHAJLOVIĆ defeated ANTON RADMAN via Unanimous decision Round 3 5:00 (-77 kg, welterweight – SBC Title Fight)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nakon izuzetne noći vrhunskih MMA nastupa na Serbian Battle Championship 5, 09. maja u Odžacima, u glavnoj borbi večeri, po prvi put je krunisan SBC šampion i dodeljen pojas prvaka u velter kategoriji! Pojas prvaka u kategoriji do 77 kg, nakon dominantnog nastupa i vrhunske izvedbe pripao je najboljem srpskom velterašu, Damiru Dadi Mihajloviću, koji je nakon tri ubedljive runde slavio jednoglasnom sudijskom odlukom protiv najbolje rangiranog borca u velter kategoriji u regionu, izuzetno opasnog gosta iz Hrvatske, Antona Radmana. Ono što je takodje obeležilo ovu, prvu, borbu za titulu šamiona u SBC organizaciji jeste činjenica da je u glavnoj borbi sudija u heksagonu bio Gilbert “The Hurricane” Yvel, prava legenda svetskog MMA sporta.
U egzibicionoj borbi izmedju pripadnica lepšeg pola Ania Fucz i Iren Racz su odradile nerešen meč nakon dve runde.
U sportskoj noći za pamćenje publika je u prepunoj hali SPC Odžaci imala priliku da uživa u sjajnim borbama u SBC heksagonu, propraćenim odličnom organizacijom i najboljom produkcijom. Sve to je potvrda dosadašnjeg kvaliteta i samo naznaka onoga što nas tek očekuje u budućnosti kada je Serbian Battle Championship u pitanju!