Početna » SBC 4
SBC 4

SBC 4

Novi Sad je 6. Decembra 2014. ponovo bio domaćin, sada već tradicionalne, vrhunske MMA priredbe u organizaciji Family Fight Team-a –  “Serbian Battle Championship”.

Četvrti SBC turnir – Serbian Battle Championship 4, održan je, kako dolikuje jednom vrhunskom sportskom spektaklu, pred više od  5000 gledalaca, u prepunoj Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a. Izuzetan fight card (popis borbi), propraćen je impresivnim pirotehničkim i vizuelnim efektima, kao sto je i najavljeno, za cilj je imao da pruži publici nezapamćenu sportsku borilačku priredbu i približi jedan od najbrže rastućih svetskih sportova što većem broju ljudi u Srbiji.

Kvalitet borbi i nastupi boraca opravdali su očekivanja. Spisak borbi sastavljen od najpoznatijih domaćih, regionalnih i evropskih imena pružio je upravo ono sto se i očekivalo, atraktivne i kvalitetne, ali u isto vreme tvrde i neizvesne borbe. Publika je imala priliku da prisustvuje taktički odrađenim mečevima, pravim ratovima u ringu, kao i eksplozivnim nastupima boraca koji su 6. decembra kročili u SBC heksagon.

Ceo event je počeo veoma dirljivim gestom koji je proizašao iz veoma nemilog događaja. Sa celom dvoranom na nogama, SBC, FFT kao i svi prisutni, su odali počast tragično preminulom prijatelju, borcu -Jovanu Kosaću. U znak sećanja na Jovana cela dvorana je na svojim nogama ispoštovala minut ćutanja u njegovu čast, za tokom kojeg je tišina bila olovna i među hiljadama okupljenih ni šum se nije čuo.

Nakon himne Republike Srbije imali smo priliku da uživamo u prvom meču večeri. I to fantastičnom predstavom dva borca iz lake kategorije. Leo Zulić iz Nemačke i Sidarta Patarčić  su započeli borbu sa silovitom razmenom udaraca! Tokom naleta uleću u klinč i Zulić prevodi borbu u parter. Borac iz Nemačke šalje salvu ground and pound udaraca koje Patarčić pokušava da izbegne. Tokom odbrane od udaraca, Zulić koristi svoju priliku i hvata Rear Naked Choke gušenje i time pobeđuje svoju četvrtu uzastopnu pobedu!

Leo Zulić def Sidarta Patarčić via RNC, Round 1.

Druga borba večeri je bila slika i prilika srčanosti! Ranko Karan i Predrag Cvetković su odradili meč koji je zavredeo pljusak aplauza koji su dobili od strane mnogobrojne okupljene publike! Cvetković je od uvodnog zvona odlučio da meč održi na nogama i da prikaže svoju udaračku sposobnost. Karan sa druge strane je imao druge planove! Silovite kombinacije Cvetkovića i vrsna rušenja Karana su označile ovaj meč! Sve tri runde su obeležene izuzetnom akcijom i nakon tri runde, podeljenom odlukom sudija, Ranku se podigla ruka na kraju meča u kojem se oboje mogu smatrati pobednicima!

Ranko Karan def. Predrag “Zver” Cvetković via podeljenom odlukom sudija.

Dušan Džakić je izašao na svoj meč protiv Sebastiana Eminija uz svoju omiljenu pesmu: “Za sve moje ljude!” od Beogradskog Sindikata. Miljenik naše scene je očekivano dočekan ogromnom dobrodošlicom od strane publike i nije ih razočarao. Nakon kraće razmene na nogama i pokušaja rušenja od strane Eminija, “Cyborg2” hvata giljotinu i prisiljava svog protivnika na predaju u prvoj rundi. Od silovito jake giljotine, po kojoj je Džakić i poznat, Emini je skoro izgubio svest. Nakon što je sudija u ringu intervenisao Dušan Džakić  je pomogao svom protivniku da se oporavi i apelovao na publiku da mu uputi aplauz što se i desilo! Srčani Emini je pokazao svoju hrabrost time što je izašao na meč po veoma kratkom roku i još mnogo iskusnijem protivniku.

Dušan Džakić def. Sebastian Emini via gušenje (giljotina)

Sunaslovna borba večeri je bila revanš kolosa! Bojan Mihajlović i Marko Igrc su se sastali ponovo nakon skoro 10 godina. U svom prvom susretu, Marko Igrc je slavio odlukom sudija, ovaj put je to bio Bojan! Meč je veoma jako počeo, Mihajlović je menjao gard i pogađao Igrca koji se nadao većem uspehu u borbi sa žice. Tokom klinča uz žicu Bojan čišćenjem prevodi borbu u parter gde se Igrc nije hteo zadržavati. Prilikom ustajanja Bojan upućuje silovite udarce Igrcu, ali Igrc je istrajao. Meč se nastavio nadmetanjem planova, tokom klinča uz žicu Igrc je bio opominjan za udarce u potiljak od strane sudije iz ringa zbog čega mu je kasnije i oduzet jedan bod. Borbu je obeležila nadmetanje gameplana tokom kojeg je Mihajlović uputio više značajnih udaraca. Sudije su presudile jednoglasno pobedu u korist borca iz Odžaka!

Bojan Mihajlović def. Marko Igrc via jednoglasnom odlukom sudija.

U nastavku večeri u heksagonu su se sastali Vladimir Filipović i Kamil Cibinski. Cibinski je očito hteo da održi meč na nogama i pretvori je u tuču! Filipović je imao drugačiju zamisao i hteo je da profitira na svom superiornijem parternom iskustvu. Tokom razmene Filipović prevodi borbu u parter impresivnim rušenjem. Cibinski se brzo podiže, ali Filipovič je jednostavno superiorniji rvač. Borba se nastavlja i Cibinski pokušava da intenzitetom nametne svoj stil borbe. To mu ne polazi sa rukom jer Vladimir počinje da pobeđuje Cibinskog u njegovoj igri. Meč se završava još jednim rušenjem Filipovića. Odličan meč i primer čelične volje od strane oba borca! Sudije presuđuju jednoglasno u korist Filipovića na kraju 3 fantastične runde!

Vladimir Filipović def. Kamil Cibinski via jednoglasnom odlukom sudija.

Jusuf Hajrović izlazi na megdan IBF i WBO šampionu u boksu – Geardu Ajetoviću. Vrhunsko boksersko umeće Ajetovića je očito od samog starta. Geard se zaleće silovito i Hajrović ubrzo završava na podu. Ajetović se ne zaleće i poziva Jusufa da ustane. Meč se nastavlja i Hajrović nije obeshrabren, uprkos činjenici da mu je otvorena posekotina na licu. Jusuf traži svoju šansu u rušenju i dominantnijim parternim pozicijama. Meč tranzicionira na noge i Ajetović nanovo demonstrira svoje boksersko umeće, ali Hajrović to sve izdži i ako mu noge popuste na trenutak. U ovom stadiumu Hajrović je počeo intenzivno da krvari iz zadate posekotine na licu. Krv ulazi borcima u oči te se meč prekida zarad doktorske intervencije. Hajrović herojski želi da nastavi, ali na savet doktora meč se prekida usled obilnog krvarenja i biva proglašen za No Contest.

Geard Ajetović vs. Jusuf Hajrović je proglašeno za No Contest usled posekotine.

Predzadnji meč večeri je mnogo obećavao i definitivno je ispunio sva očekivanja! Mlada nada srpskog MMA, Stefan Sekulić se sastao sa harizmatičnim slovačkim borcem -Robertom Pukačom. Od samog starta borbe, vrhunsko kretanje i nepredvidivost Sekulića je iznenadilo Pukača koji jednostavno nije mogao da nađe rešenje za raznovrsnost mladog borca iz Srbije. Neortodoksni udarci Sekulića su naginjali Pukača da menja stavove usled čega je Stefan uspevao da prevede meč u parter po svojim pravilima. U jednom trenutku Sekulić zadaje front kick u lice borca iz Slovačke od kojeg odjekuje cela dvorana. Uprkos silovitosti Robert ostaje na nogama, što mu nije pošlo za rukom nakon kasnijeg udarca koji ga je poslao na pod. Pukač brzo dolazi sebi, ali jednostavno nije imao rešenje za Stefana u prve dve runde. U trećoj su oba borca bila izmorena i Pukač je iskoristio priliku da nametne svoj stil thai klinča. Pukač završava dominantno, ali ne dovoljno da izjednači prethodne dve runde. Sekulić pobeđuje podeljenom odlukom sudija i time ubeležava najveću pobedu u svojoj karijeri!

Stefan Sekulić def. Robert Pukač via. podeljenom odlukom sudija.

Onda nas je dočekao i sam meč večeri. Damir “Dado” Mihajlović i Ivica “Terror” Trušček su stali nasuprot jedno drugog u borbi koju su mnogi čekali da vide! Meč je počeo intenzivno od strane Mihajlovića, te je prva rundu prošla u senci ogromnog rušenja od strane srpskog borca. U drugoj rundi je Trušček gledao da nametne svoj stil borbe i na prvi nalet mu je uspevalo. Uprkos tome Mihajlović uspeva da prevede borbu u klinč uz žicu i kontroliše meč zahvaljujući fizičkoj nadmoćnosti. Borba se nastavlja i Trušček gleda da nadoknadi sa svojim jedinstvenim stilom boksa, ali Dado uspeva da ga neutrališe i ostatak borbe protiče u kontroli borca iz Odžaka.

Damir “Dado” Mihajlović def. Ivica “Terror” Trušček via jednoglasnom odlukom sudija.

Potpuni rezultati SBC4:

1. Leo Zulić (CRO – UND) defeated Sidarda Patarčić (SER), 1:26 Round 1, Rear-Naked Choke (-70kg, Lightweight) Referee: Raša Obradović

2. Ranko Karan (SER– FFT) defeated Predrag “Zver” Cvetković (SER – Iron MMA Team), Split Decision (-70kg, Lightweight) Referee: Davor Vidović

3. Dušan Džakić (SER – Taurunum MMA) defeated Sebastian Emini (CRO), 0:54 Round 1, Guillotine Choke (-77kg, Welterweight) Referee: Raša Obradović

Co-Main Event:
4. Bojan Mihajlović (SER – FFT) defeated Marko Igrc (CRO – Team Igrc), Unanimous decision (+93kg, Heavyweight) Referee: Davor Vidović

5. Vladimir Filipović (SER – FFT) defeated Kamil Cibinski (POL – OFA), Unanimous decision (-84kg, Middleweight) Referee: Raša Obradović

6. Geard Ajetović (SER – FFT) and Jusuf Hajrović (SER – Pitbull Serbia), No Contest (Cut) (-77kg, Welterweight) Referee: Davor Vidović

7. Stefan Sekulić (SER – FFT) defeated Robert Pukač (SLO – OFA), Split Decision (-77kg, Welterweight) Referee: Davor Vidović

Main Event:
8. Damir “Dado” Mihajlović (SER – FFT) defeated Ivica Trušček (CRO– CCA), Majority decision (-77kg, Welterweight) Referee: Raša Obradović

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Označena polja su obavezna. *

*