Početna » Novosti » SBC 2 – Rezultati
SBC 2 – Rezultati

SBC 2 – Rezultati

SERBIAN BATTLE CHAMPIONSHIP 2 je opravdao očekivanja ljubitelja MMA sporta, nadmašio prošlogodišnji događaj i definitivno pomerio standarde u regionu. Produkcija je bila na najvišem nivou, a publika je imala prilike da vidi devet odličnih mečeva.

Prvi su oktagon ušli izraelski borac, Elizar Tariku i domaći borac Ranko Karan.Nakon kratkog ispitivanja protivnika Tariku kreće agresivno, pokušava visokim nožnim udarcem, generalno mnogo više napada nogama, a Karan pogađa desnim krošeom i ruši Tarikua. Borba se vraća na noge, a Karan ponovo prolazi desnim krošeom. Tariku ruši Karana u nastavku meča, prelazi u dominantnu poziciju, ali u akciji ga prekida kraj runde. U drugoj rundi Karan nastavlja da pogađa desnim krošeom, ali Tariku skraćuje distancu i obara protivnika.Ponovo prelazi u dominantnu poziciju, napada ruku Karana i završava meč armbarom.

sbc-damir-mihajlovic-fightU drugom meču večeri nastupli su Svetislav Nikolajev i Stefan Sekulić. Ova dva borca su prikazala vrhunski MMA meč, a Nikolajev je pokazao koliko je čvrst borac. U prvoj rundi Nikolajev kreće agresivno, ali Sekulić brzo skraćuje distancu i obara Nikolajeva. U parteru Sekulić pokušava trianglom, ali Nikolajev se dobro brani i vraća borbu na noge. Sekulić posle kratke razmene ponovo skraćuje distancu, obara protivnika, napada udarcima iz partera. U drugoj rundi Sekulić pogađa desnim krošeom, obara Nikolajeva, prelazi u dominantnu poziciju i završava meč armbarom. Pobedu odnosi Stefan Sekulić armbarom u 2 rundi meča.

U trećem meču susreli su se Nicolaj Salchow i Marinko Stjepanović . Prva runda kreće kratkom razmenom, Salchow brzo skraćuje distancu i obara Stjepanovića. Salchow napada kolenima iz partera, prelazi u dominatnu poziciju (full mount), a meč završava udarcima u parteru.

Zatim su u oktagon ušli Branislav Jovičić i Gojko Vuković. Posle kratke razmene Vuković skraćuje distancu, borba u klinču, obara Jovičića. U parteru Vuković napada udarcima, ali izlaže se riziku od završnice, što Jovičić koristi završava meč trijanglom.

U nastavku ovog sjajnog događaja su nastupili Luka Strezoski i Ricardo van Veleen. Luka Strezoski je najbolji učenik braće Mihajlović, vrhunski grepler, a to je pokazao u ovom meču. Ricardo van Veleen je pokazao izuzetnu spremnost, pružio otpor, ali jednostavno nije imao rešenja za sjajan parter Luke Strezoskog. Pobedu je odneo Luka Strezoski jednoglasnom odlukom sudija.

U sledećem meču je nastupio miljenik publike Dušan Džakić protiv Sven Heising-a. Borba na samom početku prelazi u parter, a Heising napada udarcima u parteru.Dobro se kreće u parteru i uzima leđa Džakiću, pokušava da završi meš gušenjem, ali zvono označava kraj runde. Džakić na početku prve runde napada kolenom, borba prelazi u parter, a Heising tapka na giljotinu.

Meč koji je bio uvod u glavnu borbu večeri imali su Gard Ajetović i Miša Nikolić. Svi su očekivali da sjajni bokser završi meč u svom stilu, a Ajetović je to i pokazao. Na samom početku meča Ajetović napada odličnim kombinacijama, a jedan desni kroše šalje Nikolića na pod. Pobedu odnosi Ajetović tehničkim nokautom u prvoj rundi meča.

U glavnoj borbi večeri nastupio je srpski najbolji borac u teškoj kategoriji, Bojan Mihajlović. Protivnik Mihajlovića bio je Michael Knaap. Knaap je priliku za ovaj meč dobio zbog povrede Valentijn Overeema. Borba je trajala 3 runde, nakon čeka je pobedu jednoglasnom odlukom sudija odneo Bojan Mihajlović. Knaap je veći deo meča bio u defanzivi, Mihajlović je nametao svoj tempo, ali je pokazao da je veliki borac. Ovo je bio odličan meč kojim je završen borilači spektakl SERBIAN BATTLE CHAMPIONSHIP 2.

SERBIAN BATTLE CHAMPIONSHIP 2 REZULTATI

1. Elizar Tariku (ISR) defeated Ranko Karan (SER – FFT Sombor), 2:24 Round 2, Armbar

2. Stefan Sekulic (SER – FFT) defeated Svetislav Nikolajev (SER – Fight Club Viva), 1:52 Round 2, Armbar

3. Nicolai Salchow (GER – AGOGE fight team) defeated Marinko Stjepanovic (SER – Ultimate Fight club Subotica), 2:57 Round 1, GnP

4. Branislav Jovicic (SER – FFT) defeated Gojko Vukovic (AUT – Ettl Bros), 3:51 Round 1, Triangle choke

5. Damir Dado Mihajlovic (SER – FFT) defeated Angelos Zampakikas (GER – Stallion Cage), Unanimous decision (30:26, 30:26, 30:26)

6. Luka Strezoski (SER – FFT) defeated Ricardo van Veelen (HOL – Team Schrijber), Unanimous decision (30:25, 30:27, 30:27)

7. Dusan Dzakic (SER) defeated Sven Heising (GER – AGOGE fight team), 0:24 Round 2, Guillotine choke

8. Geard Ajetovic (SER – FFT) defeated Misa Nikolic (SER), 2:50 Round 1, Knockout

9. Bojan Mihajlovic (SER – FFT) defeated Michael Knaap (HOL – Team Knaap), Unanimous decision (30:26, 30:26, 30:26)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Označena polja su obavezna. *

*