Početna » Intervijui » Interview: Vladimir “Fila” Filipović vs. Aleksandar “Joker” Ilić, Co-Main event
Interview: Vladimir “Fila” Filipović vs. Aleksandar “Joker” Ilić, Co-Main event

Interview: Vladimir “Fila” Filipović vs. Aleksandar “Joker” Ilić, Co-Main event

Možeš li se nam predstaviti (kategorija, klub, veštine koje praktikuješ, istorija u MMA – skor, ko te uveo u sport, itd.)?
Moje ime je Vladimir Filipović, imam 24 godine, treniram u klubu Family Fight Team, veštinu koju praktikujem je brazilski jiu-jiutcu, to jest luta livre, individualno treniram boks i kik-boks, imam 4 pobede za redom u MMA, u sport su me uveli braća Bojan i Damir Mihajlović, moji treneri i moji prijatelji.

Ponovo na SBC-u, kakvi su utisci sa proteklih SBC turnira, i koja su očekivanja kada je reč o predstojećim?
Da , ovo mi je treći put kako učestvujem na ovom prestižnom turniru. Moji utisci – ovo je stvarno organizovano na svetskom nivou, moja prva MMA borba je bila na SBC 3, i iskreno, nisam imao veliku tremu jer sam bio zaista spreman, a imao sam već dosta takmičenja iza sebe u luta livre, gde sam uspevao da ostvarim jako dobre rezultate. Za predstojeći meč jedino mogu reći da jedva čekam da se nadjem u heksagonu, jer ovo zaista morate voleti i ulagati mnogo truda i energije, pored svih drugih obaveza kojih imate. Najveću motivaciju za borbu mi daju moji treneri Bojan i Damir sa kojima inače i treniram, i na svakom treningu naučim nešto novo.

Kako su protekle pripreme za meč? U današnje vreme sve je veoma skupo, da li imate nečiju pomoć i podršku kada su u pitanju treninzi, putovanja, suplementi, oprema, posao, itd. ?
U pravu ste, danas je sve zaista skupo, pogotovo kada, kao što je to slučaj u MMA, morate strogo voditi računa o ishrani. Tu su još i suplementi koji nadoknadjuju sve ono sto vam fali u ishrani, i iskreno ne bih mogao ništa od toga da ispunim da tu nisu moji prijatelji Bojan i Damir, koji mi omogucuju sve to. Obezbedjeni su mi individualni treninzi boksa i kik boksa, kao i sve ostale vrste treninga. Bojan i Dado me šalju u profi kampove i pokrivaju sve troškove, a takodje mi pomažu i oko fakulteta. Na meni je samo da učim, i da dam sve od sebe kako bih napredovao i ostvarivao što bolje rezultate u sportu. Mogu reći da funkcionišemo mnogo bolje od profi fudbalera i košarkaša, ali, nažalost, sponzora još nemam, a puno bi mi značilo. Radim u firmi Magna Seating koja je otvorena pre 2 godine u Odžacima. Mesečna primanja su mi oko 30000. Medjutim, činjenica da niko od MMA boraca iz FFTa ne plaća individualne treninge, jer im to obezbedjuju i plaćaju Bojan i Dado Mihajlović govori o velikoj podršci koju imamo. Samo ime ovog kluba, Family Fight Team, vam govori da smo velika familija i da se moramo medjusobno pomagati.

Očekivanja kada je u pitanju ishod zakazane borbe na SBC 5?
Kao i uvek, daću sve od sebe, jedva čekam borbu!

Poruka za navijače?
Mogu da se pohvalim da stvarno imam puno prijatelja koji me stvarno bodre od samog starta i moju veliku familiju koja me uvek prati i navija na svakom dosadašnjem meču. Kao i uvek, daću sve od sebe, a publika može da očekuje pravi rat u SBC kavezu!

Možeš li se nam predstaviti (kategorija, klub, veštine koje praktikuješ, istorija u MMA – skor, ko te uveo u sport, itd.)?
Ćao, zovem se Aleksandar Ilić, dolazim iz kluba MMA Akademija, moja kategorija je do 84kg… Dugo sam se bavio košarkom 13 godina tako da nemam neku bazu što se tiče borilačkih veština, već sam odmah počeo da radim čist MMA… do sada sam uradio 5 amaterskih mečeva isto toliko pobeda, 4 polu-profesionalna meča isto toliko pobeda, a u profi mečevima trenutno imam 2 pobede i 1 poraz…. U ovaj sport sam prvo ušao preko prijatelja Željka Šarića, zatim sam prešao kod Nenada Latinčića u Despot Stefan da bi posle započeo saradnju sa Rodjom i Gagijem u MMA Akademiji.

Prvi put na SBC-u, šta očekuješ?
Da prvi put radim SBC, i jako mi je drago zbog toga jer sam uvek želeo da se oprobam u njihovoj organizaciji, koja je jako kvalitetna počevši od organizacije mečeva, same rasvete, tretmana boraca i celokupnog fight carda koji je uvek izvanredan! Protivnik Vladimir Filipović je dobro poznato ime na domaćoj sceni, odličan protivnik, sjajan grepler, mislim da smo u Srbiji trenutno najbolji u našoj kategoriji iako smatram da sam kompletniji kao MMA borac od njega, a to planiram i da dokažem u subotu 9. Maja na SBC 5! Tako da očekujem da će naš meč biti i najbolji na celom eventu i da će publika uživati od samog početka borbe!

Kako su protekle pripreme za meč? U današnje vreme sve je veoma skupo, da li imate nečiju pomoć i podršku kada su u pitanju treninzi, putovanja, suplementi, oprema, posao, itd. ?
Pripreme za meč su prošle odlično, iza mene su jako bitne 2 pobede koje sam upisao u martu mesecu u Slovačkoj i u Pančevu, tako da sam išao iz kampa u kamp, moja forma je odlična. Moji treneri u Akademiji Rodja, Gagi koji su zaduženi za MMA, Ivan Djordjević, Icko trener rvanja i momci iz kluba RK Železničar, za stand-up je zadužen Bogdan Stojčić i klub Victory iz Novog Sada koji se jako puno zalaže i sjajnu podršku pruža na svakom treningu… Takodje kondicioni trener Igor Krstić koji je započeo saradnju sa mnom i već imamo 2 pobede, stvarno sjajan tim ljudi imam oko sebe kao i odlične sparing partnere (Darko Stošić, Marko Radaković, Vaso Bakočević, Stefan Negucić i Nikola Hasanović) imaju veliku zahvalnost za moje rezultate do sada…
Na žalost pomoć nemam, problem sa sponzorima je uvek prisutan i borimo se oko toga, svoje pripreme finansiram sam, jedinu pomoć koju sam imao za ovaj meč je od Big Iron Muscle team-a koji mi je pomogao oko suplementacije i Bojan Djurić kome se ovom prilikom zahvaljujem…. Nadam se da će u budućnosti još neko pritrčati u pomoć!

Očekivanja kada je u pitanju ishod zakazane borbe na SBC 5?
Očekujem novu pobedu kao i svaki put do sada naravno, iako ne volim nikad puno da pričam, ali će ovo svakako biti težak meč, jer je Vlada odličan protivnik…

Poruka za navijače?
Nema sumnje da će hala biti krcata za ovaj event, jer je produkcija sjajna i najave za borbe takodje, ceo fight card je odličan! Publika neće ostati sigurno ravnodušna, da li navijali za Vladu ili za mene svako ko prati i gleda moje mečeve zna da su ispraćeni u visokom ritmu, puni adrenalina i sjajnih momenata!

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Označena polja su obavezna. *

*