Početna » Novosti » Dado Mihajlović: “Ovo će biti spektakl koji još nije viđen na našim prostorima”
Dado Mihajlović: “Ovo će biti spektakl koji još nije viđen na našim prostorima”

Dado Mihajlović: “Ovo će biti spektakl koji još nije viđen na našim prostorima”

Čelnik i borac “Serbian Battle Championship” organizacije, Damir Mihajlović će imati još jedan test svojih sposobnosti kada se bude našao preko puta kaveza sa Angelos “Spartan” Zampakikasa. Njih dvoje će sačiniti sunaslovni meč večeri i prednjačiće teškaškom obračuju Bojana Mihajlovića i Valentijn Overeema. Izuzev ta dva veoma interesantna meča, na spisku borbi će se naći i bivši UFC-ov borac Denis Stojnić, kontraverzni miljenik Dušan Džakić, mađarski prospekt Viktor Halmi, bokserski šampion Geard Ajetović i mnogi drugi borci koji će začini ovaj već odličan fightcard.

Koja su očekivanja vas kao organizatora povodom SBC2?

Kao organizatori smo prezadovoljni prošlogodišnjim turnirom. Interesovanje i sportsko ponašanje publike je bilo iznad naših očekivanja! Organizacija je protekla u najboljem mogućem redu i smatram da su borbe bile odlične! S’ obzirom da ove godine dovodimo najpoznatija svetska imena iz MMA sporta i najbolje borce iz okruženja, očekujemo još veću zainteresovanost publike i spektakl koji još nije viđen na ovim prostorima!

Valentijn Overeem vs. Bojan Mihajlović je već podiglo mnogo prašine! Kako će se Bojan pripremati za ovu izuzetno tešku borbu?

Bojan je već duže vreme neporažen u svim borilačkim disciplinama! Dugo je u jako dobrom trenažnom procesu, a sigurno ima kvalitet da se nosi sa najboljim borcima na svetu u teškoj kategoriji. Konkretno za ovu borbu, Bojan će se pripremati u kolevci MMA i borilačkog sporta – u Brazilu. Svake godine dolazimo u jedan od najboljih MMA i Luta Livre timova – RFT, gde imamo jako dobre prijatelje i odlične sparinge.

Geard Ajetović će morati da napravi napornu tranziciju iz boksa u MMA. Kako njemu teku pripreme i kako se navikava na nove aspekte borbe?

Smatram da svaki borac ima problema da napravi tranziciju iz svog bazičnog sporta u MMA. Geard je vrhunski atleta i mislim da će uz urođenu borbenost, disciplinu i želju za učenjem napraviti vrhunske rezultate i u MMA. Malo ljudi zna da Geard ima crni pojas u džudo-u, a u Family Fight Team-u će sigurno poboljšati i borbu u parteru.

Dušan Džakić vs. Viktor Halmi je borba koja odlučuje poredak evropskih boraca do 77kg. Kako ti misliš da će se odvijati ova borba?

Jako je teško predvideti ishod bilo koje borbe. Smatram da je Džakić za nijansu bolji u stojećem stavu, a Halmi u parteru. Naravno, to ne znači ništa, mnogo zavisi od pripremljenosti, koncentracije, sreće… Al’ sam siguran da ćemo imati neizvesnu i kvalitetnu borbu.

Hrvatska je nekoliko godina ispred Srbije što se tiče MMA scene, da li ste razmišljali da dovedete nekog od njihovih ostvarenih talenata na vaš turnir?

Prvi put skidam na 77kg stoga hteli smo da dovedemo jednog od najboljih boraca do 77kg u regionu da se bori sa mnom. Kontaktirali smo Dražena Forgača, menadžera Ivice Truščeka, u želji da co-main borba večeri bude veoma interesantna za sve regionalne fanove. Naglasio je da su tražili 1500 evra, što im je i ponuđeno. Kasnije su se predomislili i tražili 2000 evra, što je u lošem ukusu, ali smo pristali. Par dana nakon toga su otkazali “zbog povrede”. Istina, u ovom sportu se takve stvari dešavaju, ali onda smo saznali da je pristao da radi FFC08 koji je ujedno i pre nego SBC2, a onda čak i FFC09 koji se održava 15og. Iznenadila me je neprofesionalnost njegovog tima, ali mi smo učinili sve da do tog meča dođe.

Šta bi ste hteli da poručite publici uoči predstojeće manifestacije i da li ima nekih novih detalja vezanih za organizaciju?

S’ obzirom da je prošle godine puno gledalaca ostalo ispred male dvorane Spensa, obećali smo i ispunjavamo to ove godine organizacijom SBC-a u velikoj dvorani. Gledaocima će biti olakšano i omogućeno kompletno uživanje u celom turniru. Pri tom mislim, od same kupovine karata preko “Eventim-a” (prodajna mesta u svim većim gradovima na Balkanu i šire, mogućnost internet kupovine karata), preko sjajnih efekata i odlične produkcije na LED ekranima iznad kaveza, do samih borbi koje će sigurno biti vrhunskog kvaliteta.

Dado, hvala ti na razgovoru i srećno 16og novembra!

Ne, hvala tebi. Bojan i ja jako poštujemo rad Fight Site-a, samo nastavite! Vidimo se tamo! Pozdrav.

Jedan komentar

  1. Prošle godine je bio vrhunski doživljaj, perfektna organizacija-scenski efekti.., bez ikakvih ispada publike, a nije bilo ni povrede boraca. Treba obratiti veliku pažnju da huligani u nečijoj režiji ne miniraju SBC. Ako sve protekne bar kako je bilo prošle godine, a biće sigurno bolje, SBC treba da bude vodeća organizacija na ovim prostorima na polju MMA, kik boksa i drugih kontaktnih sportova-veština!!!

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti vidljiva. Označena polja su obavezna. *

*